Trainingen Frans op maat

Doelgroep:

Deze cursussen / trainingen zijn bestemd voor particulieren, bedrijven, overheidsinstanties, scholen en humanitaire organisaties, etc.

Leeftijden, niveaus en toepassingen

De cursussen / trainingen zijn bedoeld voor alle leeftijden, niveaus en toepassingen.

Aantal deelnemers:

Vanaf 1 persoon.

Evaluatie van het niveau Frans

Voor de aanvang van elke inschrijving wordt het niveau van de cursisten bepaald aan de hand van een schriftelijke en/of mondelinge test, gevolgd door een gesprek over praktische zaken met betrekking tot onder ander de samenstelling van het cursus- of trainingsprogramma. De test en het gesprek zijn gratis.

Dagen en tijden

De cursussen / trainingen worden overdag, ‘s-avonds en in het weekend gegeven.

Leslokatie:

In overleg. De cursussen / trainingen in company zijn uiteraard ook mogelijk.

Programma en begeleiding

Het programma van de cursussen / trainingen wordt toegesneden op uw wensen. Tijdens de lessen komen naast de taal de culturele, zakelijke en relationele aspecten van de Fransen vaak aan de orde. De cursisten krijgen tijdens de lessen en daarbuiten hulp bij praktische zaken met betrekking tot Frans en Frankrijk: bellen met instanties in Frankrijk of Franstalige landen, vertalen of schrijven van documenten in het Frans, procedures uitleggen, reserveringen maken, zaken bij verschillende instanties uitzoeken (belasting, douane, etc). Kennis van de Nederlandse taal is niet verplicht.

Europese Referentiekader voor Frans

Het Europees Referentiekader voor vreemde talen beschrijft vier taalvaardigheden (lees- schrijf-, luister- en spreekvaardigheid) op zes niveaus: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Deze beschrijvingen hebben een internationale geldigheid: niveau B2 bij Frans is gelijk aan dezelfde vaardigheden als niveau B2 bij Engels of Duits. Klik hier voor meer informatie over het Europees Referentiekader. Het aanbod van de cursussen Frans als vreemde taal, de keuze van de leermethodes vallen binnen het Europees Referentiekader. Op die manier kunt u uw niveau dat u haalt, meten met behulp van een internationaal erkende referentieschaal. U kunt ook speciale (intensieve) cursussen volgen ter voorbereiding op het DELF en DALF examen met de verschillende niveaus (A1, A2, B1, B2, C1 en C2) van het Europees Referentie Kader.

E-learning

Via de computer kunnen cursussen worden gevolgd zonder dat men er de deur voor uithoeft (via webcam en e-mail bijvoorbeeld). Dankzij de e-learning kunt u bijvoorbeeld lessen blijven volgen wanneer u niet op uw leslocatie kan komen.

Evaluatie van de lessen

Er zal regelmatig een evaluatie plaatsvinden met betrekking tot de methode, het programma, het huiswerk, de vooruitgang van de cursist(en), etc.

 Strippenkaart Frans

Een Strippenkaart om losse lessen Frans te nemen. As u om bepaalde redenen niet aan een vaste cursus gebonden wilt of kunt zijn dan kunt u een speciale Strippenkaart aanschaffen om losse lessen Frans te nemen. Binnen de geldigheid van de Strippenkaart kunt u zelf aangeven wanneer u de les(sen) wilt nemen. Er bestaan verschillende Strippenkaarten van 1, 2, 3, etc. lessen.

 Cursistensite

Na inschrijving krijgt de cursist(en) een Internet pagina op deze site. Op de pagina staan een groot aantal links om Frans te oefenen en Frankrijk en de Fransen beter te leren kennen. Het gebruik van de Cursistensite is in de prijs inbegrepen en vormt een onderdeel van de cursus / training. Op de pagina komen geen persoonlijke gegevens van te staan.

 Docente

Eerste graads docente Frans, native speaker, werkzaam als docente Frans sinds 1991 onder andere in het onderwijs, in taalinstituten en voor het bedrijfsleven. De docente heeft een eerste graads bevoegdheid Frans ook in Nederland, verleend door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen.

 Andere diensten

Ik verricht naast de cursussen / trainingen nog diensten en activiteiten met betrekking tot Frans, Frankrijk en Franstalige landen (trainingen, advies, vertalingen, redacties, correcties, workshops, reizen naar Frankrijke, enzovoort). U kunt deze diensten en activiteiten op deze site vinden. Op de prijs van alle diensten krijgen de (oud) cursisten 5% korting.

 Bereikbaarheid docente:

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u op alle dagen van de week, overdag en ‘s-avonds, contact met ons opnemen. Zie onderaan deze pagina de mogelijkheid om ons een bericht via Whatsapp te sturen. Als u liever wilt gebeld te worden, dan kunt u dit op het contactformulier aangeven of in uw bericht op Whatapp. Graag dan uw telefoonnummer in uw bericht aangeven.

 Aanmelden en inschrijving:

De inschrijving van nieuwe cursisten kan het gehele jaar door gebeuren. De inschrijving kan telefonisch of via de mail. De inschrijving is een feit als het lesgeld voldaan is.

 Cursusprijzen:

De cursus- trainingprijzen gaan per offerte. Voor verder informatie over deze cursussen / trainingen, kunt u contact met ons opnemen. Voor particulieren zijn deze cursussen niet BTW plichtig. Er is bij deze cursussen geen sprake van inschrijf- en administratiekosten.

 Betaling:

U krijgt voor aanvang van de cursus een nota. De algemene voorwaarden voor de cursus, waaronder de betaling, zijn vermeld op het inschrijfformulier.

 Meer info

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Als u gebeld wenst te worden dan verzoeken wij u om uw telefoonnummer op uw bericht aan te geven. U kunt ons ook een bericht via Whatsapp of Facebook sturen.

 

.