Opfriscursussen Frans

Aantal lessen per cursus

Elke cursus bestaat uit 12 lessen.

Duur van de lessen

Elke les duurt 2 uur zonder pauze.

Frequentie

1 keer per week.

Aantal deelnemers

Afhankelijk van de locatie af.

Evaluatie van het niveau Frans

Voor de aanvang van elke inschrijving wordt het niveau van de cursist bepaald aan de hand van een schriftelijke en/of mondelinge test. Deze test is gratis. Na deze evaluatietest kunt u in overleg met de docente de cursus kiezen die bij uw niveau past.

Overdag of ‘s-avonds

Deze cursussen worden overdag en ‘s-avonds gegeven.

Methode

In deze cursussen worden Franse methodes gebruikt uit Frankrijk. Deze methodes zijn bedoeld voor mensen die Frans willen leren als vreemde taal. De prijs van de cursussen is exclusief lesmateriaal.

Europese Referentiekader voor Frans

Het Europees Referentiekader voor vreemde talen beschrijft vier taalvaardigheden (lees- schrijf-, luister- en spreekvaardigheid) op zes niveaus: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Deze beschrijvingen hebben een internationale geldigheid: niveau B2 bij Frans is gelijk aan dezelfde vaardigheden als niveau B2 bij Engels of Duits. Klik hier Voor meer informatie over het Europees Referentiekader. Het aanbod van de cursussen Frans als vreemde taal, de keuze van de leermethodes vallen binnen het Europees Referentiekader. Op die manier kunt u uw niveau dat u haalt, meten met behulp van een internationaal erkende referentieschaal. U kunt ook speciale (intensieve) cursussen volgen ter voorbereiding op het DELF en DALF examen met de verschillende niveaus (A1, A2, B1, B2, C1 en C2) van het Europees Referentie Kader.

Kennis van de Nederlandse taal

Kennis van de Nederlandse taal is niet verplicht. In de cursussen worden Franse methodes gebruikt die uit Frankrijk komen en die bedoeld zijn voor iedereen die Frans als vreemde taal wil leren.

Leslokatie

Deze cursussen worden in Den Haag of Leiden gegeven.

Huiswerk

Om Frans geleidelijk eigen te maken dient u tenminste ongeveer twee uur per week aan huiswerk te besteden. Naast de opdrachten van de methode is het raadzaam om regelmatig naar de Franse televisiezenders te kijken, naar de radio te luisteren, naar het Café français te komen, aan de (culturele) activiteiten deel te nemen en deze site te gebruiken.

Sfeer tijdens de lessen

U leert Frans alsof u in Frankrijk bent. De sfeer is altijd ontspannen en aanstekelijk en iedereen voelt zich snel op zijn gemak. Van elke cursist wordt een actieve rol verwacht in de lessen.

Evaluatie van de lessen

Er vindt regelmatig een evaluatie plaats van de cursus en van de vorderingen van de cursisten.

Cursistensite

Elke cursus krijgt een eigen internet pagina op de cursistensite waarop de cursisten buiten de lesuren hun huiswerk kunnen vinden en allerlei links onder ander over Frans en Frankrijk..

Docente

Eerste graads docente Frans, native speaker, werkzaam als docente sinds 1991 onder andere in het onderwijs, in taalinstituten en voor het bedrijfsleven.

Bereikbaarheid docente

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u op alle dagen van de week, overdag en ‘s-avonds, contact met ons opnemen. U kunt ook een bericht via Whatsapp sturen. Als wenst gebeld te worden dan kunt u dit in uw bericht aangeven met de vermelding van uw telefoonnummer.

Aanmelden en inschrijving

De inschrijving van nieuwe cursisten kan het gehele jaar door gebeuren. De inschrijving kan telefonisch of via de mail. De inschrijving is een feit als het lesgeld voldaan is.

Cursusprijzen

De prijs van de cursussen zijn afhankelijk van de locatie af. In Leiden bedraagt de prijs voor het seizoen 2017, 315,-eur  per persoon per cursus, vooraf te voldoen door middel van overschrijving. De cursussen zijn BTW vrij. Er is ook geen sprake in deze cursussen van inschrijf- en administratie kosten. In Den Haag zijn we op dit moment op zoek naar een nieuwe locatie in het centrum. De prijs voor de cursussen in Den Haag zullen later op deze pagina gepubliceerd worden.

Betaling

U ontvangt een nota na aanmelding. De algemene voorwaarden voor de cursus, waaronder de betaling, zijn vermeld op het inschrijfformulier.

Aanbod Opfriscursussen Frans

Opfriscursus Frans voor beginners niveau 1

Deze dagcursus is bestemd voor degenen die wel eens wat Frans hebben gehad en die de taal nu graag weer willen oppakken. Door middel van een Franse methode leert u de taal verstaan en kunt u reageren in alledaagse situaties. De methode is zeer communicatief en praktijk gericht. Het niveau van de methode is gelijk aan het eerste niveau A1 (Delf) van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Opfriscursus Frans voor beginners niveau 2

Deze dagcursus is bestemd voor degenen die wel eens wat Frans hebben gehad en die de taal nu graag weer willen oppakken. Door middel van een Franse methode leert u de taal verstaan en kunt u reageren in alledaagse situaties. De methode is zeer communicatief en praktijk gericht. Het niveau van de methode is gelijk aan het tweede niveau A1 (Delf) van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Opfriscursus Frans vervolg niveau 3

In een ongedwongen (Franse) sfeer gaat deze cursus verder met de methode van het niveau 1 van het vorige seizoen. De methode is zeer communicatief en praktijk gericht. De conversatie krijgt steeds meer nadruk. Tijdens de lessen wordt dan ook alleen Frans gesproken dat bij dit niveau past. Als u het niveau 1 heeft gevolgd of nog recente kennis heeft van de Franse taal, kunt u zo instappen in deze cursus. Het niveau van de cursus is gelijk aan het eerste niveau A2 (Delf) van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De leslocatie, de lestijden en het rustige lestempo nodigen hier ook ouderen uit om deel te nemen. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Opfriscursus Frans vervolg niveau 4 conversatie – niveau intermédiaire

Deze dagcursus is bestemd voor degenen die vier jaar Frans hebben gehad en die nu naar de conversatie willen overstappen. Het doel van de cursus is dan ook verbetering van de luister- en de spreekvaardigheid, daarom wordt tijdens de lessen alleen Frans gesproken. Er zal gewerkt worden met een Franse methode die zeer praktijk en communicatief gericht is. Met behulp van deze methode kunt u ook uw grammatica en woordenschat uitbreiden. Naast de methode zal er ook gewerkt worden met tijdschrift- en krantenartikelen, chansons, etc.

Het niveau van de methode is gelijk aan het tweede niveau A2 (Delf) van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Opfriscursus Frans vervolg niveau 5 conversatie – niveau intermédiaire

Deze dagcursus is bestemd voor degenen die vijf jaar Frans hebben gehad en die nu hun spreekvaardigheid verder willen ontwikken. Het doel van de cursus is dan ook verbetering van de luister- en de spreekvaardigheid, daarom wordt tijdens de lessen alleen Frans gesproken. Er zal gewerkt worden met een Franse methode die zeer praktijk en communicatief gericht is. Met behulp van deze methode kunt u ook uw grammatica en woordenschat uitbreiden. Naast de methode zal er ook gewerkt worden met tijdschrift- en krantenartikelen, chansons, etc.

Het niveau van de methode is gelijk aan het tweede niveau A2 (Delf) van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Opfriscursus Frans vervolg niveau 6 conversatie gevorderden

Cursisten die zes jaar Frans hebben gehad, zijn in deze cursus op hun plaats. Van de cursist wordt een actieve rol verwacht. Er wordt tijdens de lessen uitsluitend Frans gesproken. Het doel van de cursus is om de luister- en de spreekvaardigheid nog verder te verbeteren. Naast het lesboek wordt er gewerkt met tijdschrift- en krantenartikelen, chansons, etc. Het niveau van de cursus is gelijk aan niveau B2 (Delf) van het Europese Referentiekader voor Frans. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Opfriscursus Frans vervolg niveau 7 conversatie ver gevorderden

Cursisten die zeven jaar of meer Frans hebben gehad, zijn in deze cursus op hun plaats. Van de cursist wordt een actieve rol verwacht. Het tempo van de lessen ligt hoog. Er wordt tijdens de lessen uitsluitend Frans gesproken. Het doel van de cursus is om de luister- en de spreekvaardigheid nog verder te verbeteren. Naast het lesboek wordt er gewerkt met tijdschrift- en krantenartikelen, chansons, etc. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven. Het niveau is gelijk aan niveau B2 (Delf/Dalf) van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven.

Als u op zoek bent naar een cursus Frans die hier niet tussen staat, dan bevindt deze zich misschien op een andere rubriek van deze site, zie de lijst van onze cursussen en trainingen. Anders kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of via Whatsapp.

 

.