Voorbereiding DELF/DALF

 • Niveau cursus

  A1 t/m C2

 • Aantal lessen

  Vanaf 1 les

 • Deelnemers

  1 t/m 4

 • Locatie

  Zie leslocatie onderaan

 • Cursusprijs

  Per offerte

 • Duur les

  Vanaf 1u30

 • Data

  In overleg

 • Rooster

  Maandag t/m zondag, overdag en in de avond.

 • Frequentie

  In overleg

Deze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren die één van de niveaus van het DELF-DALF examen willen behalen. Voor jongeren bestaat er een versie DELF junior of scolaire. Het niveau van DELF en DELF junior is gelijk. Het enige verschil is dat de manier waarop DELF scolaire aangeboden wordt en de thema’s die behandeld worden aangepast zijn aan de leefwereld van jongeren, waardoor het voor hen natuurlijk aantrekkelijker wordt.

Evaluatie van het niveau Frans

Vooraf aan de inschrijving vindt een intakegesprek van 1 uur en op afspraak plaats (gratis en vrijblijvend) waarin uw niveau Frans kan bepaald worden, uw wensen en onze mogelijkheden worden besproken en al uw vragen over de cursus kunt stellen. Gedurende de cursus zal er regelmatig een evaluatie plaatsvinden met betrekking tot de methode, het programma, het huiswerk, uw vooruitgang, etc.

Methodes

In deze cursussen worden Franse methodes gebruikt uit Frankrijk. Deze methodes zijn bedoeld voor mensen die Frans willen leren als vreemde taal. Ze zijn zeer praktijk en communicatief gericht. De prijs van de cursussen is exclusief lesmateriaal. Naast de methodes zal er ook gewerkt worden met extra lesmateriaal om het leerproces te versterken.

Huiswerk

Om Frans geleidelijk eigen te maken is het ook belangrijk om huiswerk te maken. De hoeveelheid daarvan wordt in het intake gesprek besproken en in overleg bepaald. Naast de opdrachten van de methodes zal er voor het niveau A1 en A2 een selectie gemaakt worden van extra lees- en luisteropdrachten onder Cursistensite om als huiswerk te maken. Vanaf het niveau B1 is het raadzaam om naast de opdrachten van de methodes regelmatig in het Frans te lezen over verschillende onderwerpen onder ander in de Franse kranten en tijdschriften en de Franse boeken, naar de Franse TV programma’s op Youtube bijvoorbeeld te kijken en Franse Films et series op Netflix met Franse ondertiteling te kijken, naar Franse radio’s of Franse podcasts te beluisten, aan het Café français en aan de (culturele) activiteiten deel te nemen.

Cursistensite

Elke cursus krijgt een eigen internetpagina onder de Cursistensite. Dit gebeurt alleen wanneer de cursus doorgaat. Op deze pagina komen geen persoonlijke gegevens te staan.

Kennis van de Nederlandse of Engelse taal

Kennis van de Nederlandse of Engelse taal is niet verplicht. Tijdens de lessen  worden Franse methodes gebruikt die uit Frankrijk komen en die bedoeld zijn voor iedereen die Frans als vreemde taal wil leren.

Docenten

De docenten die u les zullen geven zijn eerstegraads bevoegd Frans, native speakers, met ruime ervaring met lesgeven voor verschillende doelgroepen in het bedrijfsleven, op (middelbare) scholen, op universiteiten, op andere taalinstituten, aan particulieren, etc.

Leslocatie:

Deze cursussen kunnen overal in Nederland gegeven worden, op één van onze leslocaties in Den Haag, in-company en/of online.

Sfeer tijdens de lessen

U leert Frans alsof u in Frankrijk bent. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven. De sfeer is altijd ontspannen en aanstekelijk en iedereen voelt zich snel op zijn gemak. Elke cursist wordt gestimuleerd om een actieve rol tijdens de lessen te spelen.

Cursusprijzen

De cursusprijzen gaan per offerte. Voor particulieren zijn de cursusprijzen vrijgesteld van BTW. Voor deze cursussen betaalt u geen inschrijf- en administratiekosten.

Betaling

U ontvangt een nota na het intakegesprek. De algemene voorwaarden voor de cursus samen met de kosten staan vermeld op de offerte.

Lessen volgen met een Strippenkaart

Deze lessen kunnen ook door middel van een Strippenkaart gevolgd worden. Binnen de geldigheid van de Strippenkaart kunnen uw lessen in overleg met u gepland worden. Er bestaan verschillende Strippenkaarten van 1, 2, 3, etc. lessen.

Aanmelding/inschrijving

Als u geïnteresseerd bent in deze cursussen kunt u contact met ons nemen via het contactformulier of WhatsApp om een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan te vragen. Na het intakegesprek kunt u een offerte krijgen. Als u akkoord gaat met de offerte krijgt u een nota die voor aanvang van de lessen betaald dient te worden.

Meer info

Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of WhatsApp. Als u wenst gebeld te worden kunt u dit in uw bericht aangeven.