Cursus – Opfriscursus – Privé Cursus Frans – niveau A2

 • Niveau cursus

  DELF A2

 • Aantal lessen

  Vanaf 1 les

 • Deelnemers

  1 t/m 4

 • Locatie

  Zie leslocatie onderaan

 • Cursusprijs

  Per offerte

 • Duur les

  Vanaf 1u30

 • Data

  In overleg

 • Rooster

  Maandag t/m zondag, overdag en in de avond.

 • Frequentie

  In overleg

In een ongedwongen (Franse) sfeer gaat u verder met het uitbouwen van woordenschat en grammaticale kennis. Het accent gaat meer naar communicatie. Het niveau van de cursus is gelijk aan niveau DELF A2 van het Europese Referentiekader voor Frans. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij u Frans, Frankrijk en de Fransen beter leert kennen. Deze cursus is ook bestemd voor degenen die vinden dat hun Frans door de jaren heen weggezakt is of dat ze Frans in het verleden te passief hebben geleerd en die nu hun Frans willen opfrissen en actief maken. Tijdens de lessen wordt alleen Frans gesproken.

Tijdens het intakegesprek kunt u aangeven waarop het accent tijdens de lessen moet worden gelegd: grammatica, vocabulaire, schrijf-, lees-, luister- en/of spreekvaardigheid.

Er zal gewerkt worden met Franse methode die zeer praktijk en communicatief gericht is. Naast de methode zal er ook gewerkt worden met extra lesmateriaal om het leerproces te versterken.

Evaluatie van het niveau Frans

Vooraf aan de inschrijving vindt een intakegesprek van 1 uur en op afspraak plaats (gratis en vrijblijvend) waarin uw niveau Frans kan bepaald worden, uw wensen en onze mogelijkheden worden besproken en al uw vragen over de cursus kunt stellen. Gedurende de cursus zal er regelmatig een evaluatie plaatsvinden met betrekking tot de methode, het programma, het huiswerk, uw vooruitgang, etc.

Methodes

In deze cursussen worden Franse methodes gebruikt uit Frankrijk. Deze methodes zijn bedoeld voor mensen die Frans willen leren als vreemde taal. Ze zijn zeer praktijk en communicatief gericht. De prijs van de cursussen is exclusief lesmateriaal. Naast de methodes zal er ook gewerkt worden met extra lesmateriaal om het leerproces te versterken.

Huiswerk

Om Frans geleidelijk eigen te maken is het ook belangrijk dat u huiswerk maakt. De hoeveelheid huiswerk wordt in het intakegesprek besproken en overleg bepaald. Naast de opdrachten van de methodes zal er voor dit niveau A1 een selectie gemaakt worden van extra lees- en luisteropdrachten en andere oefeningen onder Cursistensite om als huiswerk te maken. Daarnaast is het goed om naar Franse Films en series op Netflix met Nederlandse ondertiteling te kijken.

Cursistensite

Elke cursus krijgt een eigen internetpagina onder de Cursistensite. Dit gebeurt alleen wanneer de cursus doorgaat. Op deze pagina komen geen persoonlijke gegevens te staan.

Kennis van de Nederlandse of Engelse taal

Kennis van de Nederlandse of Engelse taal is niet verplicht. Tijdens de lessen  worden Franse methodes gebruikt die uit Frankrijk komen en die bedoeld zijn voor iedereen die Frans als vreemde taal wil leren.

Docenten

De docenten die u les zullen geven zijn eerstegraads bevoegd Frans, native speakers, met ruime ervaring met lesgeven voor verschillende doelgroepen in het onderwijs, voor het bedrijfsleven, voor andere taalinstituten, aan particulieren, etc.

Leslocatie:

Deze cursussen kunnen overal in Nederland gegeven worden, op één van onze leslocaties in Den Haag, incompany en/of online.

Sfeer tijdens de lessen

U leert Frans alsof u in Frankrijk bent. De lessen worden in een ongedwongen (Franse) sfeer gegeven. De sfeer is altijd ontspannen en aanstekelijk en iedereen voelt zich snel op zijn gemak. Elke cursist wordt gestimuleerd om een actieve rol tijdens de lessen te spelen.

Cursusprijzen

De cursusprijzen gaan per offerte waarop ook de algemene voorwaarden van de cursus staan. Voor particulieren zijn de cursusprijzen vrijgesteld van BTW. Voor deze cursussen betaalt u geen inschrijf- en administratiekosten.

Betaling

Na het intakegesprek kunt u een offerte krijgen. Als u ermee akkoord gaat dan ontvangt u een nota die voor aanvang van de eerste les dient betaald te worden. De inschrijving is een feit pas als de nota betaald is. De algemene voorwaarden voor de cursus samen met de kosten staan vermeld op de offerte.

Lessen volgen met een Strippenkaart

Deze lessen kunnen ook door middel van een Strippenkaart gevolgd worden. Binnen de geldigheid van de Strippenkaart kunnen uw lessen in overleg met u gepland worden. Er bestaan verschillende Strippenkaarten van 1, 2, 3, etc. lessen.

Aanmelding/inschrijving

Als u geïnteresseerd bent in deze cursussen kunt u contact met ons nemen via het contactformulier of WhatsApp om een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan te vragen. Na het intakegesprek kunt u een offerte krijgen. Als u akkoord gaat met de offerte krijgt u een nota die voor aanvang van de lessen betaald dient te worden.

Meer info

Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of WhatsApp. Als u wenst gebeld te worden kunt u dit in uw bericht aangeven.