Café français 5 sur 5

Wat is het Café français 5 sur 5?

Het Café français 5 sur 5 is een initiatief van Voici la France. Het Café français 5 sur 5 is een rondtrekkend café, het eerste in zijn soort in Nederland.

Voor wie?

Het Franse Café is dé plek waar de liefhebbers van de Franse taal elkaar in een Franse sfeer kunnen ontmoeten, met elkaar in het Frans kunnen communiceren en op die manier hun kennis van de Franse taal en cultuur op een leuke manier onderhouden en verruimen. Het Café français 5 sur 5 kan een goede aanvulling zijn voor mensen die bezig zijn met een cursus Frans, maar ook voor mensen die Frans vanaf niveau B1 spreken en die geen cursus (meer) volgen. De Fransen/Franstaligen van heel Nederland of daar buiten zijn in het Café français 5 sur 5 van harte welkom.

Wanneer?

Het Café français 5 sur 5 wordt het hele jaar door georganiseerd. U kunt ons een bericht sturen via  Whatsapp of het contactformulier om de data van de volgende sessies van het Café français te krijgen.

Wie is de begeleider?

Er is altijd een docent Frans aanwezig tijdens de sessies van het Café français. Deze begeleider houdt rekening met het niveau van elke deelnemer en past zijn of haar Frans en zijn of haar tempo van spreken aan elke deelnemer aan. De deelnemers kunnen met al hun vragen en opmerkingen over de Franse taal en cultuur terecht bij deze begeleider. Als u wilt, kunt u tijdens of na een sessie de begeleider vragen om u een feedback over uw gebruik van  Frans vragen.

Waar?

Het gaat om een café dat rondtrekt door Nederland. De stad en of het dorp waar het café wordt georganiseerd, wordt bij de aankondiging van elk Café aangegeven. De exacte locatie van het café wordt pas na de inschrijving  per e-mail of WhatsApp gecommuniceerd met de deelnemers. U kunt contact met ons opnemen als u wilt dat er een Café français in uw stad of dorp wordt georganiseerd.

Welke taal wordt er gesproken?

In het Café wordt uitsluitend Frans gesproken. Al luisterend en pratend, leren de deelnemers o.a. allerlei strategieën om hun eventuele angsten te overwinnen om Frans te spreken en hun tekort aan bepaalde woordenschat te compenseren door middel van bijvoorbeeld lichaamstaal. Alles wordt in het werk gesteld in het Café français om een goede sfeer te creëren zodat de deelnemers op hun gemak worden gesteld. De docent/begeleider loopt tijdens de hele sessie de groepjes langs en zorgt o.a. ervoor dat de deelnemers niet bij hetzelfde groepje blijven en dat er niemand uitgesloten wordt. Hij of zij zorgt ook ervoor de discussie gaande te houden, een onderwerp ter discussie te stellen, etc. Het niveau Frans voor de deelnemers dat aanbevolen is voor het Café français is vanaf B1.

Is het programma van tevoren vast gesteld?

De onderwerpen van de gesprekken worden niet van tevoren bepaald. De gesprekken gaan meestal over de dagelijkse zaken in het leven en dus ook over het Frans en Frankrijk. De meeste deelnemers die naar het Café français komen hebben namelijk een bepaalde band met het Frans en/of Frankrijk. Er worden ook (taal) spelletjes gehouden om de kennis van de Franse taal en cultuur van de deelnemers o.a. te verrijken.

Aanmelden/Kosten

Aanmelden voor het Café français is verplicht. De inschrijving voor het Café français gaat per sessie. De kosten zijn afhankelijk van de locatie en van soms extra activiteiten die worden georganiseerd. Dit wordt vooraf gecommuniceerd. Als u zich wilt aanmelden kunt u contact met ons opnemen via Whatsapp of het contactformulier.

Worden in het Café speciale activiteiten georganiseerd?

Het Café français  5 sur 5 organiseert ook activiteiten. De deelnemers worden hiervoor via e-mail of Whatsapp op de hoogte gehouden.

Wat is het vereiste niveau Frans?

Om actief aan de gesprekken deel te nemen is het aanbevolen dat de deelnemers een niveau Frans hebben vanaf B1. Als u twijfels over uw niveau heeft, kunt u contact met ons opnemen zodat we gratis en vrijblijvend uw niveau kunnen vaststellen.

Hoeveel deelnemers kunnen aan een Café meedoen?

Het aantal deelnemers dat aan het Café français mee kan doen is afhankelijk van de locatie. Meestal gaat het om 10 à 12 deelnemers.

Wat betekent 5 sur 5?

5 sur 5 is een uitdrukking in het Frans die betekent dat de boodschap van de spreker helemaal goed begrepen is door de ontvanger.

Meer informatie en reserveringen?

U kunt altijd contact met ons opnemen via Whatsapp of het contactformulier.  Als u gebeld wenst te worden kunt u dit in uw bericht aangeven.