Café français 5 sur 5

De datum van het volgende Café français wordt nog nader bekend gemaakt. 

Wat is dat?

Het Café français 5 sur 5 is een initiatief van Voici la France. Het Café français 5 sur 5 is een rondtrekkend café, het eerste in zijn soort in Nederland.

Voor wie?

Het Franse Café is dé plek waar de liefhebbers van de Franse taal elkaar in een Franse sfeer kunnen ontmoeten, met elkaar in het Frans kunnen communiceren en op die manier hun kennis van de Franse taal en cultuur op een leuke manier onderhouden en/of verruimen. Het Café français 5 sur 5 kan een goede aanvulling zijn voor mensen die bezig zijn met een cursus Frans maar ook voor mensen die al een basiskennis Frans hebben en die geen cursus (meer) volgen. De Fransen/Franstaligen van heel Nederland zijn in het Café français 5 sur 5 van harte welkom.

Wanneer?

Het Café français 5 sur 5 wordt het hele jaar door georganiseerd. Datum van het volgende Café français wordt nog nader bekend gemaakt.

Wie is de organisator?

Het Café français wordt georganiseerd door de docente Frans van Voici la France. De docente houdt rekening met het niveau van elke deelnemer en past haar Frans en haar tempo van spreken aan elke deelnemer aan. De deelnemers kunnen met al hun vragen en opmerkingen over de Franse taal en cultuur terecht bij deze docente.

Waar?

Het gaat om een café dat rondtrekt door Nederland. De stad en of het dorp waar het café wordt georganiseerd, wordt bij de aankondiging van elk Café aangegeven. De exacte locatie van het café wordt aan pas na de inschrijving aan de deelnemers per e-mail gecommuniceerd.

Welke taal wordt er gesproken?

In het Café wordt uitsluitend Frans gesproken. Al luisterend en pratend, leren de deelnemers o.a. allerlei strategieën om hun eventuele angsten te overwinnen om Frans te spreken en hun tekort aan bepaalde woordenschat te compenseren door middel van bijvoorbeeld lichaamstaal. Alles wordt in het werk gesteld in het Café français om een goede sfeer te creëren zodat de deelnemers op hun gemak worden gesteld. De docente loopt de hele avond de groepjes langs en zorgt o.a. ervoor dat de deelnemers niet bij hetzelfde groepje blijven en dat er niemand uitgesloten wordt. Ze zorgt ook ervoor de discussie gaande te houden, een onderwerp ter discussie te stellen, etc. Het niveau Frans voor de deelnemers dat aanbevolen is voor het Café français is vanaf B1.

Is het programma van te voren vast gesteld?

De onderwerpen van de gesprekken worden niet van te voren bepaald. De gesprekken gaan meestal over de dagelijkse zaken in het leven en dus ook over het Frans en Frankrijk. De meeste deelnemers die naar het Café français komen hebben namelijk een bepaalde band met het Frans en/of Frankrijk.

Moet men altijd naar dit Café komen?

Aan u de keuze. De inschrijving voor het Café français gaat per keer.

Is de reservering verplicht?

De reservering voor het Café français is verplicht. U kunt contact opnemen met de docente opnemen via het contactformulier of de Whatsapp, zie de mogelijkheid om een bericht via Whatsapp te sturen onderaan deze pagina, op de rode balk.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de locatie.

Worden in het Café speciale activiteiten georganiseerd?

Het Café français des Pays-Bas 5 sur 5 organiseert van tijd tot tijd speciale activiteiten. De deelnemers worden via de Nieuwsbrief op de hoogte gehouden erover.

Wordt het Café ook in andere steden in Nederland gehouden?

Het Café français 5 sur 5 is actief op nationaal niveau. Neemt u met ons contact op als u wilt dat zij een Café français in uw stad of dorp organiseert.

Wat is het vereiste niveau Frans?

Teneinde actief aan de gesprekken deel te nemen is het aanbevolen dat de deelnemers een niveau Frans hebben vanaf B1. Als u twijfels over uw niveau heeft, kunt u contact met ons opnemen zodat we gratis en vrijblijvend uw niveau kan vaststellen.

Hoeveel deelnemers kunnen aan een Café meedoen?

Het aantal deelnemers dat aan het Café français mee kan doen is afhankelijk van de locatie maar meestal gaat het niet om grote groepen.

Wat betekent 5 sur 5?

5 sur 5 is een uitdrukking in het Frans die betekent dat de boodschap van de spreker helemaal goed begrepen is door de ontvanger.

Meer informatie en reserveringen?

U kunt altijd contact met ons opnemen. U kunt ons ook op Facebook volgen om op de hoogte te blijven van het Café français 5 sur 5 en over onze andere activiteiten. Als u gebeld wenst te worden dan verzoeken wij u om uw telefoonnummer op uw bericht aan te geven. U kunt ons ook een bericht via Whatsapp of Facebook sturen.

.